Laitalainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laitalainen

Laitalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Laitalaisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 29

v. 2014 50

v. 2015 53

v. 2016 56

v. 2017 58

v. 2018 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laitalainen on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Laitalainen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайталайнен tarkoittaa nimeä Laitalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laitalain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laitalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laila Laitalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Laitalainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Laitalainen, Finland.

©Tuomas Salste