Laitamaa: Sukunimi-info

Laitamaa

Tietoja sukunimestä Laitamaa

Laitamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Laitamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 45

v. 2014 52

v. 2016 50

v. 2018 46

v. 2020 44

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laitamaa on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Laitamaa ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Laitamaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Laitamaa on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Laitamaa on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Laitamaa on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Laitamaa ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Laitamaita on 46.

Asuinpaikat 1956–1969 kuolleilla

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Laitamaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Laitamaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Laitamaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Laitamaa

Laitamaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Laitamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Laitamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laitamaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laitamaavägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Laitamaat ulkomailla

Ruotsissa Laitamaa oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайтамаа tarkoittaa nimeä Laitamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Laitamā.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laine Laitamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Laitamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laitamaa, Finland.

©Tuomas Salste