Laituri: Sukunimi-info

Laituri

Tietoja sukunimestä Laituri

Laituri on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Laiturien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 114

v. 2015 111

v. 2016 110

v. 2017 113

v. 2018 109

v. 2019 108

v. 2020 108

v. 2021 108

v. 2022 110

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laituri on sijalla 6 222.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888–1923

Laitureita tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Laiturin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Laituri, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Laituri. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Laituri. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904
Yritykset
perust. –2020

Sana Laituri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Laituri

Laituri
(paikannimi)
Laituri Karjalassa
(karttanimi)

Laituri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Laituri esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Laituri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Laituri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laituri, Laiturikatu, Laiturikuja, Laiturintie, Laituripolku, Laituritie, Skåldön Laituritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Laiturit ulkomailla

Ruotsissa Laituri oli 31 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 109 henkeä, joiden sukunimi oli LAITURI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайтури tarkoittaa nimeä Laituri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laine Laituri.

Samankaltaisia nimiä kuin Laituri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laituri, Finland.

©Tuomas Salste