Laivanen: Sukunimi-info

Laivanen

Tietoja sukunimestä Laivanen

Laivanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Laivasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laivanen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Laivanen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1970

Vuosina 1959–1970 kuolleet Laivaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Laivasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Laivanen. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Laivasta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайванен tarkoittaa nimeä Laivanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Laivanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laifwain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Laivanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laine Laivanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Laivanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laivanen, Finland.

©Tuomas Salste