Laivuori: Sukunimi-info

Laivuori

Tietoja sukunimestä Laivuori

Laivuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Laivuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 36

v. 2020 35

v. 2022 33

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laivuori on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Laivuori ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Laivuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Laivuori on suojattu 1938 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Laivuorta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайвуори tarkoittaa nimeä Laivuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laifwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Laivuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laine Laivuori.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laivuori, Finland.

©Tuomas Salste