Lammasniemi: Sukunimi-info

Lammasniemi

Tietoja sukunimestä Lammasniemi

Lammasniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lammasniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 75

v. 2016 77

v. 2017 81

v. 2018 82

v. 2019 81

v. 2020 80

v. 2021 80

v. 2022 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lammasniemi on sijalla 7 794. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lammasniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Lammasniemi

Lammasniemi
(paikannimi)
Lammasniemi Karjalassa
(karttanimi)

Lammasniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 92 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lammasniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lammasniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lammasniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lammasniementie, Lammasniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ламмасниеми ("Lammasnijemi") tarkoittaa nimeä Lammasniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lamin Lammasniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lammasniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lammasniemi, Finland.

©Tuomas Salste