Lammela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lammela

Lammela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lammeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 378 max

v. 1985 382

v. 2014 418

v. 2015 416

v. 2016 417

v. 2017 415

v. 2018 412

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lammela on noin sijalla 2 000.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Lammeloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Lammelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lammeloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pori (4 henkeä), Huittinen (4), Pudasjärvi (4) sekä Messukylä (4). Valtaosa asui Lounais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lammela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1939
Yritykset
perust. 1948–2017

Sana Lammela tai Lammelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lammela

Lammela (paikannimi)Katuosoitteissa

Lammela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lammela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lammela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lammelankatu, Lammelantie, Lammelavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lammelat ulkomailla

Ruotsissa Lammela oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ламмела tarkoittaa nimeä Lammela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lamin Lammela.

Samankaltaisia nimiä kuin Lammela

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lammela, Finland.

©Tuomas Salste