Lamminniemi: Sukunimi-info

Lamminniemi

Tietoja sukunimestä Lamminniemi

Lamminniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lamminniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 71

v. 2016 72

v. 2017 71

v. 2018 70

v. 2019 69

v. 2020 69

v. 2021 68

v. 2022 69

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lamminniemi on sijalla 8 950. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lamminniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lamminniemiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Lamminniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lamminniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lamminniemi

Lamminniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lamminniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 68 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lamminniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lamminniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lamminniementie, Lamminniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lamminniemet ulkomailla

Ruotsissa Lamminniemi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ламминниеми ("Lamminnijemi") tarkoittaa nimeä Lamminniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lamin Lamminniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lamminniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lamminniemi, Finland.

©Tuomas Salste