Lamminpohja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lamminpohja

Lamminpohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lamminpohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

v. 2017 31

v. 2018 31

v. 2019 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lamminpohja on sijalla 16 174. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lamminpohjien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Lamminpohja on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909
Yritykset
perust. 1984–2011

Sana Lamminpohja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lamminpohja

Lamminpohja (paikannimi)Katuosoitteissa

Lamminpohja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lamminpohja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lamminpohja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lamminpohjantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ламминпохья tarkoittaa nimeä Lamminpohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lamminbochia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lamminpohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lamin Lamminpohja.

Samankaltaisia nimiä kuin Lamminpohja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lamminpohja, Finland.

©Tuomas Salste