Lamminpohja: Sukunimi-info

Lamminpohja

Tietoja sukunimestä Lamminpohja

Lamminpohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lamminpohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 31

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lamminpohja on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lamminpohja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lamminpohjien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Lamminpohja on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Lamminpohja. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Lamminpohjaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909
Yritykset
perust. 1983–2011

Sana Lamminpohja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lamminpohja

Lamminpohja (paikannimi)Katuosoitteissa

Lamminpohja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lamminpohja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lamminpohja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lamminpohjantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ламминпохья tarkoittaa nimeä Lamminpohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lamminbochia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lamminpohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lamin Lamminpohja.

Samankaltaisia nimiä kuin Lamminpohja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lamminpohja, Finland.

©Tuomas Salste