Lampiranta: Sukunimi-info

Lampiranta

Tietoja sukunimestä Lampiranta

Lampiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lampirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 23

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lampiranta on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lampiranta ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lampiranta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lampiranta on suojattu 1959 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Lampiranta

Lampiranta (paikannimi)

Lampiranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lampiranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лампиранта tarkoittaa nimeä Lampiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lambiranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lampiranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lamin Lampiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lampiranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lampiranta, Finland.

©Tuomas Salste