Lankolainen: Sukunimi-info

Lankolainen

Tietoja sukunimestä Lankolainen

Lankolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Lankolaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 22

v. 2019 22

v. 2020 20

v. 2021 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Verrattuna muihin sukunimiin Lankolainen on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lankolainen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ланколайнен tarkoittaa nimeä Lankolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lankolainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Langolain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lankolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lana Lankolainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lankolainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lankolainen, Finland.

©Tuomas Salste