Länsivuori: Sukunimi-info

Länsivuori

Tietoja sukunimestä Länsivuori

Länsivuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Länsivuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 74

v. 2016 76

v. 2018 75

v. 2020 75

v. 2022 75

v. 2023 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Länsivuori on sijalla 8 424. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347.

Länsivuorien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Länsivuori. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Länsivuori

Länsivuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Länsivuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Länsivuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Länsivuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Länsivuorenpolku, Länsivuorentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лянсивуори ("Ljansivuori") tarkoittaa nimeä Länsivuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lensivuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Länsifwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Länsivuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lansivuori tai Laensivuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Länsivuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Länsivuori, Finland.

©Tuomas Salste