Länsivuori: Sukunimi-info

Länsivuori

Tietoja sukunimestä Länsivuori

Länsivuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Länsivuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 75

v. 2016 76

v. 2017 75

v. 2018 75

v. 2019 75

v. 2020 75

v. 2021 75

v. 2022 76

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Länsivuori on sijalla 8 269. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Länsivuori. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Länsivuori

Länsivuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Länsivuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Länsivuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Länsivuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Länsivuorenpolku, Länsivuorentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лянсивуори ("Ljansivuori") tarkoittaa nimeä Länsivuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lensivuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Länsifwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Länsivuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lansivuori tai Laensivuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Länsivuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Länsivuori, Finland.

©Tuomas Salste