Länsmans: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Länsmans

Länsmans on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Länsmans-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 41

v. 2017 43

v. 2018 45

v. 2019 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Länsmans on sijalla 12 038. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909
Yritykset
perust. 1993–2001

Sana Länsmans esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Länsmans

Länsmans (paikannimi)Katuosoitteissa

Länsmans on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Länsmans jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Länsmans esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Länsmansgränd, Länsmansstigen, Länsmansvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Länsmans-suku ulkomailla

Ruotsissa Länsmans oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Lansmans tai Laensmans, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Länsmans

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Länsmans, Finland.

©Tuomas Salste