Läntinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Läntinen

Läntinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Läntisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 1985 112

v. 2014 114

v. 2015 116

v. 2016 118

v. 2017 118

v. 2018 120

v. 2019 120

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Läntinen on sijalla 5 805.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897-1921

Läntisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Läntisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Läntinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922–1938
Yritykset
perust. –1996

Sana Läntinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Läntinen

Läntinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Läntinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Läntinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Läntinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Läntinen Aleksanterinkatu, Läntinen Alppirinne, Läntinen Asemakatu, Läntinen Baröntie, Läntinen Brahenkatu, Läntinen Bölentie, Läntinen Hangelbyntie, Läntinen Harjutie, Läntinen Hietakankaantie, Läntinen horsvikintie, Läntinen huoltotie, Läntinen härkmerentie, Läntinen Härkäkuja, Läntinen Jepuantie, Läntinen Jokitie, Läntinen Järvitie, Läntinen Kanavatie, Läntinen Kannistontie, Läntinen Kasarmintori, Läntinen kehätie, Läntinen Keminsuuntie, Läntinen Kirkkokatu, Läntinen Koulupolku, Läntinen Kuninkaansilta, Läntinen Kuninkaantie, Läntinen Lammassaarentie, Läntinen Lillsundintie, Läntinen Linjapuisto, Läntinen lomatie, Läntinen Metsätie, Läntinen Mjölvackantie, Läntinen Odensöntie, Läntinen Papinkatu, Läntinen pihlajasaari, Läntinen Pitkäkatu, Läntinen Pohjoismetsäntie, Läntinen poikkitie, Läntinen Puistotie, Läntinen Rantakatu, Läntinen Rantatie, Läntinen rantatie, Läntinen ratapohja, Läntinen ratatie, Läntinen Rengastie, Läntinen Salmenniementie, Läntinen sisääntulotie, Läntinen Suursuonkuja, Läntinen Teatterikuja, Läntinen teollisuuskatu, Läntinen Tervajärventie, Läntinen Timalantie, Läntinen Valkoisenlähteentie, Läntinen Yhdystie, Läntinen yhdystie, Läntinen Ådöntie, Läntinenkatu, Läntinentie, Läntisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лянтинен ("Ljantinen") tarkoittaa nimeä Läntinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lentinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ländin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Läntinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lantinen tai Laentinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Läntinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Läntinen, Finland.

©Tuomas Salste