Läntinen: Sukunimi-info

Läntinen

Tietoja sukunimestä Läntinen

Läntinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Läntisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 1985 112

v. 2014 114

v. 2015 116

v. 2016 118

v. 2017 118

v. 2018 120

v. 2019 120

v. 2020 120

v. 2021 119

v. 2022 118

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Läntinen on sijalla 5 868.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897–1921

Läntisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Läntisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Läntinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla seitsemän.

Asuinpaikat 1955–1965 kuolleilla

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Läntiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 14 Läntisen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Läntisten yleisin asuinpaikka oli Turku (5 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Läntinen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Läntistä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922–1938
Yritykset
perust. –2019

Sana Läntinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Läntinen

Läntinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Läntinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Läntinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Läntinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Läntinen Aleksanterinkatu, Läntinen Alppirinne, Läntinen Asemakatu, Läntinen Baröntie, Läntinen Brahenkatu, Läntinen Brånantie, Läntinen Bölentie, Läntinen Hangelbyntie, Läntinen Harjutie, Läntinen Hietakankaantie, Läntinen horsvikintie, Läntinen huoltotie, Läntinen Hällanintie, Läntinen Härkmerentie, Läntinen Härkäkuja, Läntinen Jepuantie, Läntinen Jokitie, Läntinen Järvitie, Läntinen Kanavatie, Läntinen Kannistontie, Läntinen Kasarmintori, Läntinen kehätie, Läntinen Keminsuuntie, Läntinen Kirkkokatu, Läntinen Koulupolku, Läntinen Kuninkaansilta, Läntinen Kuninkaantie, Läntinen Lammassaarentie, Läntinen Lillsundintie, Läntinen Linjapuisto, Läntinen lomatie, Läntinen Metsätie, Läntinen Mjölvackantie, Läntinen Odensöntie, Läntinen ohikulkutie, Läntinen Papinkatu, Läntinen pihlajasaari, Läntinen Pitkäkatu, Läntinen Pohjoismetsäntie, Läntinen poikkitie, Läntinen Puistotie, Läntinen Rantakatu, Läntinen Rantatie, Läntinen rantatie, Läntinen ratapohja, Läntinen ratatie, Läntinen Rengastie, Läntinen Salmenniementie, Läntinen Sandön, Läntinen sisääntulotie, Läntinen Suursuonkuja, Läntinen Teatterikuja, Läntinen teollisuuskatu, Läntinen Tervajärventie, Läntinen Timalantie, Läntinen Torrhästklobben, Läntinen Valkoisenlähteentie, Läntinen Venevajantie, Läntinen Yhdystie, Läntinen yhdystie, Läntinen Ådöntie, Läntinenkatu, Läntinentie, Läntisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лянтинен ("Ljantinen") tarkoittaa nimeä Läntinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lentinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ländin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Läntinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lantinen tai Laentinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Läntinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Läntinen, Finland.

©Tuomas Salste