Lapinkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lapinkangas

Lapinkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lapinkankaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 145

v. 2015 156

v. 2016 161

v. 2017 164

v. 2018 164

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapinkangas on noin sijalla 4 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Lapinkangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lapinkangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lapinkangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lapinkangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lapinkankaita on 164.

Paikannimi Lapinkangas

Lapinkangas (paikannimi)Lapinkangas (karttanimi)

Lapinkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lapinkangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lapinkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lapinkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapinkankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапинкангас tarkoittaa nimeä Lapinkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapinkangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lapinkangas, Finland.

©Tuomas Salste