Lapinkangas: Sukunimi-info

Lapinkangas

Tietoja sukunimestä Lapinkangas

Lapinkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lapinkankaiden määrä on noussut. Lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 145

v. 2016 161

v. 2018 169

v. 2020 175

v. 2022 180

v. 2023 180

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapinkangas on sijalla 4 150.

Verrattuna muihin sukunimiin Lapinkangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lapinkangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lapinkangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lapinkangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lapinkankaita on 180.

Asuinpaikat 1961–1969 kuolleilla

Kuolleet
1961–1969

Vuosina 1961–1969 kuolleet Lapinkankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lapinkankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Lapinkangas

Lapinkangas
(paikannimi)
Lapinkangas Karjalassa
(karttanimi)

Lapinkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lapinkangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lapinkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lapinkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapinkankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапинкангас tarkoittaa nimeä Lapinkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lapinkangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapinkangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lapinkangas, Finland.

©Tuomas Salste