Lapinkoski: Sukunimi-info

Lapinkoski

Tietoja sukunimestä Lapinkoski

Lapinkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lapinkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 37

v. 2020 38

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapinkoski on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lapinkoski ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lapinkoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Lapinkosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lapinkosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Lapinkoskea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lapinkoski

Lapinkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Lapinkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lapinkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lapinkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapinkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапинкоски tarkoittaa nimeä Lapinkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lapincoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lapinkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapinkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lapinkoski, Finland.

©Tuomas Salste