Lapinmäki: Sukunimi-info

Lapinmäki

Tietoja sukunimestä Lapinmäki

Lapinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lapinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 25

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapinmäki on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lapinmäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lapinmäkiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Lapinmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1968 kuolleilla

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Lapinmäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Lapinmäen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Lapinmäkien yleisin asuinpaikka oli Pihlajavesi (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Lapinmäki

Lapinmäki
(paikannimi)
Lapinmäki Karjalassa
(karttanimi)

Lapinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 60 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lapinmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lapinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lapinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapinmäenkatu, Lapinmäentie, Lapinmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапинмяки ("Lapinmjaki") tarkoittaa nimeä Lapinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lapinmeki.

Nimi kirjoitetaan joskus Lapinmaki tai Lapinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapinmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lapinmäki, Finland.

©Tuomas Salste