Lapiolahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lapiolahti

Lapiolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lapiolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 108 max

v. 1985 99

v. 2014 101

v. 2015 100

v. 2016 100

v. 2017 97

v. 2018 97

v. 2019 98

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lapiolahti on sijalla 6 785. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Lapiolahti

Lapiolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lapiolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lapiolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lapiolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lapiolahdentie, Lapiolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лапиолахти tarkoittaa nimeä Lapiolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lapiolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lapiolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lapiolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lapiolahti, Finland.

©Tuomas Salste