Laskujärvi: Sukunimi-info

Laskujärvi

Tietoja sukunimestä Laskujärvi

Laskujärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Laskujärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 32

v. 2017 32

v. 2018 31

v. 2019 29

v. 2020 29

v. 2021 30

v. 2022 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laskujärvi on sijalla 16 645. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Laskujärvi

Laskujärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Laskujärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Laskujärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laskujärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laskujärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ласкуярви ("Laskujarvi") tarkoittaa nimeä Laskujärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Laskujervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lascuierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Laskujärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Laskujarvi tai Laskujaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lassi Laskujärvi.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laskujärvi, Finland.

©Tuomas Salste