Lassas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lassas

Lassas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lassaksien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 91

v. 2014 93

v. 2015 95

v. 2016 95

v. 2017 93

v. 2018 92

v. 2019 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lassas on sijalla 7 202. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916
Yritykset
perust. –2007

Sana Lassas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lassas

Lassas (paikannimi)Katuosoitteissa

Lassas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lassas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lassas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lassaksentie, Lassas, Lassasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lassakset ulkomailla

Ruotsissa Lassas oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tšekissä Lassas oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2017.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lassi Lassas.

Samankaltaisia nimiä kuin Lassas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lassas, Finland.

©Tuomas Salste