Lastuniemi: Sukunimi-info

Lastuniemi

Tietoja sukunimestä Lastuniemi

Lastuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lastuniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lastuniemi on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lastuniemi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lastuniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lastuniemi on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Lastuniemi

Lastuniemi (paikannimi)

Lastuniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lastuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ластуниеми ("Lastunijemi") tarkoittaa nimeä Lastuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lassi Lastuniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lastuniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lastuniemi, Finland.

©Tuomas Salste