Latokartano: Sukunimi-info

Latokartano

Tietoja sukunimestä Latokartano

Latokartano on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Latokartanoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 34

v. 2020 34

v. 2021 34

v. 2022 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Latokartano on sijalla 15 207. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Latokartano on melko pitkä nimi.

Paikannimi Latokartano

Latokartano (paikannimi)Katuosoitteissa

Latokartano on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Latokartano jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Latokartano esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Latokartano, Latokartanonkaari, Latokartanonkatu, Latokartanonkuja, Latokartanontie, Latokartanontori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Латокартано tarkoittaa nimeä Latokartano. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Latocartanå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Latokartano olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Latokartano, Finland.

©Tuomas Salste