Latvajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Latvajärvi

Latvajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Latvajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 90

v. 2015 92

v. 2016 95

v. 2017 98

v. 2018 101

v. 2019 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Latvajärvi on sijalla 6 679.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Latvajärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Latvajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Latvajärvi

Latvajärvi (paikannimi)Latvajärvi (karttanimi)

Latvajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä vesistökohde.

Nyky-Suomen lisäksi Latvajärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Latvajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Latvajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Latvajärvenkuja, Latvajärvenpolku, Latvajärventie, Latvajärvistigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Латваярви ("Latvajarvi") tarkoittaa nimeä Latvajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Latvajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Latfwaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Latvajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Latvajarvi tai Latvajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Latvajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Latvajärvi, Finland.

©Tuomas Salste