Latvakangas: Sukunimi-info

Latvakangas

Tietoja sukunimestä Latvakangas

Latvakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Latvakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 46

v. 2020 47

v. 2022 48

v. 2023 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Latvakangas on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Latvakangas ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Latvakangas on melko pitkä nimi.

Latvakangas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Latvakangas on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Latvakangas. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Latvakangas

Latvakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Latvakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Latvakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Latvakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Latvakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Латвакангас tarkoittaa nimeä Latvakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Latvakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Latfwacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Latvakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Latvakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Latvakangas, Finland.

©Tuomas Salste