Lauha: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lauha

Lauha on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lauhojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 43

v. 2017 45

v. 2018 45

v. 2019 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lauha on sijalla 12 038. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lauha on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lauha on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lauhoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Lauhan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. 1957–2017

Sana Lauha esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lauha

Lauha (paikannimi)Katuosoitteissa

Lauha on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lauha jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lauha esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lauhakatu, Lauhakuja, Lauhankuja, Lauhantie, Lauhapolku, Lauharinne, Lauhatanhua, Lauhatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Lauha

Lauha on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Lauha oli yhtenä etunimenä 137 naisella. Juuri etunimenä Lauha onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 46 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (97 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (40).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лауха tarkoittaa nimeä Lauha. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Lauha tai Laura Lauha.

Lauha on myös tavallinen lehmien nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lauha

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lauha, Finland.

©Tuomas Salste