Lauhkonen: Sukunimi-info

Lauhkonen

Tietoja sukunimestä Lauhkonen

Lauhkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Lauhkosten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2015. Tuoreempi tieto vuodelta 2022 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Lauhkoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lauhkosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаухконен tarkoittaa nimeä Lauhkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lauhkonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lauchcoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lauhkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauha Lauhkonen tai Lauri Lauhkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lauhkonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lauhkonen, Finland.

©Tuomas Salste