Launo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Launo

Launo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Launojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 53

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 60

v. 2017 60

v. 2018 61

v. 2019 61

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Launo on sijalla 9 754. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Launo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Launo on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1926–1937
Yritykset
perust. –2007

Sana Launo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Launo

Launo (paikannimi)Katuosoitteissa

Launo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Launo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Launo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Launontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Launo

Launo on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Launo oli yhtenä etunimenä 97 miehellä. Samaan aikaan Launo oli 61 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лауно tarkoittaa nimeä Launo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Launo tai Lauha Launo.

Samankaltaisia nimiä kuin Launo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Launo, Finland.

©Tuomas Salste