Launto: Sukunimi-info

Launto

Tietoja sukunimestä Launto

Launto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Launtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Launto on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Launto ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Launto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Launto on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Launto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Launto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Launto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Launto-nimisiä on 34.

Asuinpaikat 1963–1968 kuolleilla

Kuolleet
1963–1968

Vuosina 1963–1968 kuolleet Launnot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Launnon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Launto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаунто tarkoittaa nimeä Launto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laundå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Launto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Launo Launto tai Lauha Launto.

Samankaltaisia nimiä kuin Launto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Launto, Finland.

©Tuomas Salste