Laurinkoski: Sukunimi-info

Laurinkoski

Tietoja sukunimestä Laurinkoski

Laurinkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Laurinkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laurinkoski on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Laurinkoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Laurinkoski on melko pitkä nimi.

Laurinkoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Laurinkoski on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Laurinkoski

Laurinkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Laurinkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Laurinkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laurinkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laurinkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лауринкоски tarkoittaa nimeä Laurinkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laurincoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Laurinkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Laurinkoski tai Lauriina Laurinkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Laurinkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laurinkoski, Finland.

©Tuomas Salste