Lausti: Sukunimi-info

Lausti

Tietoja sukunimestä Lausti

Lausti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Laustien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 25

v. 2020 24

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lausti on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lausti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lausti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lausti on suojattu 1928 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lausti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lausti

Lausti (paikannimi)

Lausti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lausti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаусти tarkoittaa nimeä Lausti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Lausti tai Lauha Lausti.

Samankaltaisia nimiä kuin Lausti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lausti, Finland.

©Tuomas Salste