Lautamaja: Sukunimi-info

Lautamaja

Tietoja sukunimestä Lautamaja

Lautamaja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lautamaja-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 40

v. 2020 39

v. 2022 37

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lautamaja on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lautamaja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lautamaja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lautamaja on suojattu 1997 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lautamaja. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lautamaja

Lautamaja
(paikannimi)
Lautamaja Karjalassa
(karttanimi)

Lautamaja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lautamaja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lautamaja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаутамая tarkoittaa nimeä Lautamaja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Lautamaja tai Lauha Lautamaja.

Samankaltaisia nimiä kuin Lautamaja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lautamaja, Finland.

©Tuomas Salste