Lautjärvi: Sukunimi-info

Lautjärvi

Tietoja sukunimestä Lautjärvi

Lautjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lautjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 38

v. 2020 39

v. 2022 43

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lautjärvi on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lautjärvi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lautjärvien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Lautjärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lautjärvi on suojattu 1946 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Lautjärvi

Lautjärvi
(paikannimi)
Lautjärvi Karjalassa
(karttanimi)

Lautjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Lautjärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lautjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаутъярви ("Lautjarvi") tarkoittaa nimeä Lautjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lautjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lautierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lautjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lautjarvi tai Lautjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Lautjärvi tai Lauha Lautjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lautjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lautjärvi, Finland.

©Tuomas Salste