Lauttanen: Sukunimi-info

Lauttanen

Tietoja sukunimestä Lauttanen

Lauttanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lauttasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2014 50

v. 2016 48

v. 2018 50

v. 2020 49

v. 2022 46

v. 2023 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lauttanen on sijalla 12 533. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lauttanen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Lauttanen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lauttanen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lauttanen

Lauttanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Lauttanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lauttanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lauttanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lauttasentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лауттанен tarkoittaa nimeä Lauttanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lautanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lauttain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lauttanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lauri Lauttanen tai Lauha Lauttanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lauttanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lauttanen, Finland.

©Tuomas Salste