Lavia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lavia

Lavia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lavioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 54

v. 2016 56

v. 2017 58

v. 2018 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lavia on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1943
Yritykset
perust. 1946–2012

Sana Lavia tai Lavian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lavia

Lavia (paikannimi)Katuosoitteissa

Lavia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lavia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lavia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lavia, Lavianpolku, Laviantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Laviat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 180 henkeä, joiden sukunimi oli LAVIA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 230 henkeä, joiden sukunimi oli LAVIA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 34 henkeä, joiden sukunimi oli LAVIA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лавиа tarkoittaa nimeä Lavia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lafwia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lavia olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lavia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lavia, Finland.

©Tuomas Salste