Lavila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lavila

Lavila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lavila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 56

v. 2016 57

v. 2017 57

v. 2018 56

v. 2019 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lavila on sijalla 10 398. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lavila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lavila on suojattu 1932 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Lavila

Lavila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lavila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lavila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lavila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lavilan rantatie, Lavilankatu, Lavilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lavilat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 71 henkeä, joiden sukunimi oli LAVILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лавила tarkoittaa nimeä Lavila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lafwila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lavila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lavila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lavila, Finland.

©Tuomas Salste