Lavila: Sukunimi-info

Lavila

Tietoja sukunimestä Lavila

Lavila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Lavila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2016 57

v. 2018 56

v. 2020 54

v. 2022 53

v. 2023 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lavila on sijalla 11 213.

Lavila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lavila on suojattu 1932 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1966

Vuosina 1955–1966 kuolleet Lavilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lavilan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lavila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lavila

Lavila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lavila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lavila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lavila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lavilan rantatie, Lavilankatu, Lavilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lavilat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2020 yhteensä 63 henkeä, joiden sukunimi oli LAVILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лавила tarkoittaa nimeä Lavila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lafwila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lavila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lavila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lavila, Finland.

©Tuomas Salste