Lehtiaho: Sukunimi-info

Lehtiaho

Tietoja sukunimestä Lehtiaho

Lehtiaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lehtiahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 47

v. 2020 47

v. 2022 45

v. 2023 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtiaho on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lehtiaho ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lehtiahoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Lehtiahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Lehtiahoa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lehtiaho

Lehtiaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtiaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lehtiaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtiaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtiahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтиахо tarkoittaa nimeä Lehtiaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtiahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lehtiaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtiaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lehtiaho, Finland.

©Tuomas Salste