Lehtikangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtikangas

Lehtikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Lehtikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 352 max

v. 1985 370

v. 2014 480

v. 2015 481

v. 2016 480

v. 2017 481

v. 2018 477

v. 2019 478

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtikangas on sijalla 1 806.

Verrattuna muihin sukunimiin Lehtikangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lehtikangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lehtikangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lehtikangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lehtikankaita on 478.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Lehtikankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Lehtikankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lehtikankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Oulainen (15 henkeä) sekä Vihanti (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lehtikangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Lehtikangas

Lehtikangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtikangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 79 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lehtikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtikangas, Lehtikankaankuja, Lehtikankaanpolku, Lehtikankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lehtikankaat ulkomailla

Ruotsissa Lehtikangas oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтикангас tarkoittaa nimeä Lehtikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehtikangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechticangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lehtikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtikangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lehtikangas, Finland.

©Tuomas Salste