Lehtikunnas: Sukunimi-info

Lehtikunnas

Tietoja sukunimestä Lehtikunnas

Lehtikunnas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lehtikunnaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 32

v. 2020 32

v. 2021 32

v. 2022 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtikunnas on sijalla 15 854. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lehtikunnas on melko pitkä nimi.

Lehtikunnas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lehtikunnas on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтикуннас tarkoittaa nimeä Lehtikunnas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehtikunnass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechticunnas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lehtikunnas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtikunnas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lehtikunnas, Finland.

©Tuomas Salste