Lehtikunnas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtikunnas

Lehtikunnas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lehtikunnaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtikunnas on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lehtikunnaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Lehtikunnas on melko pitkä nimi.

Lehtikunnas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lehtikunnas on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтикуннас tarkoittaa nimeä Lehtikunnas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechticunnas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lehtikunnas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtikunnas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lehtikunnas, Finland.

©Tuomas Salste