Lehtilahti: Sukunimi-info

Lehtilahti

Tietoja sukunimestä Lehtilahti

Lehtilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lehtilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 44

v. 2018 46

v. 2019 48

v. 2020 49

v. 2021 51

v. 2022 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtilahti on sijalla 11 037. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lehtilahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Lehtilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Lehtilahti

Lehtilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lehtilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtilahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтилахти tarkoittaa nimeä Lehtilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lehtilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lehtilahti, Finland.

©Tuomas Salste