Lehtojärvi: Sukunimi-info

Lehtojärvi

Tietoja sukunimestä Lehtojärvi

Lehtojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lehtojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 38

v. 2018 38

v. 2019 36

v. 2020 36

v. 2021 36

v. 2022 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtojärvi on sijalla 14 569. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lehtojärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922
Yritykset
perust. 1975–2015

Sana Lehtojärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lehtojärvi

Lehtojärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lehtojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtojärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lehtojärvet ulkomailla

Ruotsissa Lehtojärvi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтоярви ("Lehtojarvi") tarkoittaa nimeä Lehtojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehtojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtoierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lehtojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lehtojarvi tai Lehtojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lehtojärvi, Finland.

©Tuomas Salste