Lehtokangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtokangas

Lehtokangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lehtokankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 29

v. 2019 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtokangas on sijalla 16 970. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lehtokangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Lehtokangas

Lehtokangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Lehtokangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lehtokangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lehtokangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtokankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтокангас tarkoittaa nimeä Lehtokangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehtokangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtocangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lehtokangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtokangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lehtokangas, Finland.

©Tuomas Salste