Lehtosaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lehtosaari

Lehtosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Lehtosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 332 max

v. 1985 333

v. 2014 375

v. 2015 379

v. 2016 380

v. 2017 382

v. 2018 377

v. 2019 376

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lehtosaari on sijalla 2 198.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lehtosaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lehtosaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lehtosaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 29 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lehtosaaria on 376.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Lehtosaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Lehtosaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lehtosaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pulkkila (5 henkeä) sekä Kestilä (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lehtosaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1930
Yritykset
perust. 1959–2017

Sana Lehtosaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lehtosaari

Lehtosaari (paikannimi)Lehtosaari (karttanimi)

Lehtosaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 243 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lehtosaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lehtosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lehtosaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lehtosaarentie, Lehtosaari, Leppäveden Lehtosaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lehtosaaret ulkomailla

Ruotsissa Lehtosaari oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лехтосаари tarkoittaa nimeä Lehtosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehtosāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lechtosarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lehtosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lehtosaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lehtosaari, Finland.

©Tuomas Salste