Leikkonen: Sukunimi-info

Leikkonen

Tietoja sukunimestä Leikkonen

Leikkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Leikkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2014 57

v. 2016 56

v. 2018 55

v. 2020 55

v. 2022 53

v. 2023 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leikkonen on sijalla 10 739. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460.

Leikkonen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Leikkonen on aikanaan suojattu Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1963–1967

Vuosina 1963–1967 kuolleet Leikkoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Leikkosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Leikkosta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Leikkonen

Leikkonen (paikannimi)

Leikkonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leikkonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лейкконен tarkoittaa nimeä Leikkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Leikonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leickoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Leikkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leia Leikkonen tai Leif Leikkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Leikkonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leikkonen, Finland.

©Tuomas Salste