Leipijärvi: Sukunimi-info

Leipijärvi

Tietoja sukunimestä Leipijärvi

Leipijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Leipijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 35

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leipijärvi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Leipijärvi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Leipijärvi

Leipijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Leipijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leipijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leipijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leipijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лейпиярви ("Leipijarvi") tarkoittaa nimeä Leipijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Leipijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leipijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Leipijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leipijarvi tai Leipijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leia Leipijärvi tai Leif Leipijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Leipijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leipijärvi, Finland.

©Tuomas Salste