Leiri: Sukunimi-info

Leiri

Tietoja sukunimestä Leiri

Leiri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Leirien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leiri on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Leiri ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Leiri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Leiri on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Leirejä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Leirin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1969 kuolleilla

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Leirit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Leirin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Leiri. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Leiri. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. –2001

Sana Leiri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Leiri

Leiri (paikannimi)Katuosoitteissa

Leiri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leiri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leiri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leiriharju, Leirikaari, Leirikatu, Leirikuja, Leirinkulma, Leirintie, Leiripolku, Leiritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лейри tarkoittaa nimeä Leiri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leia Leiri tai Leif Leiri.

Samankaltaisia nimiä kuin Leiri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leiri, Finland.

©Tuomas Salste