Leiwo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leiwo

Leiwo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Leiwo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 33

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 38

v. 2019 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leiwo on sijalla 13 858. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leiwo-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Leiwo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Leiwo on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Nimestä on olemassa variantti Leivo. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909–1910
Yritykset
perust. 1962–2013

Sana Leiwo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лейво ("Leivo") tarkoittaa nimeä Leiwo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leia Leiwo tai Leif Leiwo.

Samankaltaisia nimiä kuin Leiwo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leiwo, Finland.

©Tuomas Salste