Lemetti: Sukunimi-info

Lemetti

Tietoja sukunimestä Lemetti

Lemetti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lemetti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 82

v. 2016 82

v. 2017 79

v. 2018 78

v. 2019 78

v. 2020 78

v. 2021 79

v. 2022 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemetti on sijalla 8 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887–1915

Lemetti-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Lemetin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lemetti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Paikannimi Lemetti

Lemetti
(paikannimi)
Lemetti Karjalassa
(karttanimi)

Lemetti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lemetti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lemetti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lemetti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemetintie, Lemettivägen, Vuotjärven Lemetti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lemetit ulkomailla

Ruotsissa Lemetti oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леметти tarkoittaa nimeä Lemetti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lemeti.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmy Lemetti tai Lempi Lemetti.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemetti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lemetti, Finland.

©Tuomas Salste