Lemmetty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lemmetty

Lemmetty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen.

Lemmettyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 608 max

v. 1985 539

v. 2014 547

v. 2015 543

v. 2016 545

v. 2017 544

v. 2018 535

v. 2019 532

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemmetty on sijalla 1 620.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Lemmettyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 66 Lemmetyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lemmettyjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkjärvi (17 henkeä), Kivennapa (14) sekä Vuoksela (5). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lemmetty, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915–1937
Yritykset
perust. –2017

Sana Lemmetty esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lemmetty

Lemmetty (paikannimi)Lemmetty (karttanimi)

Lemmetty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Lemmetty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lemmetty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lemmetty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemmetyntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Lemmetty

Lemmetty on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin suomalaisilla hyvin harvinainen, nykyisin alle 9 Suomen kansalaista.

Lemmetyt ulkomailla

Ruotsissa Lemmetty oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli LEMMETTY.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лемметтю ("Lemmettju") tarkoittaa nimeä Lemmetty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lemmeti.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmy Lemmetty tai Lempi Lemmetty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemmetty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lemmetty, Finland.

©Tuomas Salste