Lemmilä: Sukunimi-info

Lemmilä

Tietoja sukunimestä Lemmilä

Lemmilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lemmilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 24

v. 2020 23

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemmilä on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lemmilä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lemmilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Lemmilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1968 kuolleilla

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Lemmilät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Lemmilän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lemmilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943
Yritykset
perust. –1998

Sana Lemmilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lemmilä

Lemmilä
(paikannimi)
Lemmilä Karjalassa
(karttanimi)

Lemmilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lemmilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lemmilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lemmilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemmiläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леммиля ("Lemmilja") tarkoittaa nimeä Lemmilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lemmile.

Nimi kirjoitetaan joskus Lemmila tai Lemmilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmy Lemmilä tai Lempi Lemmilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemmilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lemmilä, Finland.

©Tuomas Salste