Lemminkäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lemminkäinen

Lemminkäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lemminkäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 25

v. 2019 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemminkäinen on sijalla 18 876. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lemminkäinen on melko pitkä nimi.

Lemminkäinen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lemminkäinen on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Lemminkäinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lemminkäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemminkäinengatan, Lemminkäinengränd, Lemminkäinenvägen, Lemminkäisenkatu, Lemminkäisenkuja, Lemminkäisenpolku, Lemminkäisensola, Lemminkäisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Lemminkäinen

Lemminkäinen on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin suomalaisilla hyvin harvinainen, nykyisin alle 9 Suomen kansalaista.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лемминкяйнен ("Lemminkjainen") tarkoittaa nimeä Lemminkäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lemminkeinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lemmingäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lemminkäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lemminkainen tai Lemminkaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmy Lemminkäinen tai Lempi Lemminkäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemminkäinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lemminkäinen, Finland.

©Tuomas Salste